Pieczone udka w sosie

Aktualizacja

Pieczone udka w sosie są idealne na niedzielny obiad w rodzinnym gronie. Szybkie w przygotowaniu, aromatyczne i bardzo smaczne. Pieczone udka w sosie będą zapamiętane na długo przez wszystkich smakoszy drobiu.

Pieczone udka w sosie pięknie się rumienią
Pieczone udka w sosie pięknie się rumienią 123RF/PICSEL

Pieczone udka w sosie - przygotowanie

1. Formę do zapiekania wysmarować masłem. Na dnie ułożyć udka.

2. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać przekrojone pieczarki i smażyć do lekkiego zrumienienia. Następnie zdjąć z ognia. Dodać śmietanę, musztardą, sok z cytryny, posolić i popieprzyć do smaku. Dokładnie wymieszać.

3. Śmietanowym sosem polać udka kurczaka.

4. Wstawić udka do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piec przez 40-45 minut.

Dla fanów kurczaków mamy też inne przepisy:

Zobacz również:

Przepis na pałki z kurczaka w pomidorachInteria Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas