Reklama

Reklama

Pieczone udka w sosie

Idealne na niedzielny obiad w rodzinnym gronie.

Składniki

  • 6 udek z kurczaka
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • ok. 150 g pieczarek
  • 200 g śmietany 30 proc.
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Formę do zapiekania wysmarować masłem. Na dnie ułożyć udka.

Reklama

Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać przekrojone pieczarki i smażyć do lekkiego zrumienienia. Następnie zdjąć z ognia. Dodać śmietanę, musztardą, sok z cytryny, posolić i popieprzyć do smaku. Dokładnie wymieszać.

Śmietanowym sosem polać udka kurczaka.

Wstawić udka do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piec przez 40-45 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje