Pierniczki z bakaliami

Takie ciastka może zjeść maluch, który skończył 2 lata. Na pewno będzie chciał ci pomóc, przy robieniu ciasta.

Wypróbuj przepis!
Wypróbuj przepis!123RF/PICSEL

Przygotowanie:

1. Posiekaj dokładnie masło z mąką tortową.

2. Do masy dodaj żółtka, cukier, miód i drobno pokrojone bakalie. Wsyp też po 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz przyprawy do piernika.

3. Starannie wyrób ciasto, a następnie włóż je na godzinę do lodówki, aby nieco stężało.

4. Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj je i wykrój pierniczki w różnych kształtach.

5. Ciasteczka piecz w temp. 200°C przez 15 minut.

6. Gdy pierniki ostygną, ozdób je lukrem.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas