Pierogi z kapustą

Tradycyjne smakują najlepiej!

Tradycyjne pierogi z kapustą
Tradycyjne pierogi z kapustą123RF/PICSEL

Składniki:

Farsz:

  • 50 dag kisz. kapusty
  • cebula
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju

Ciasto:

  • 35 dag mąki
  • ok. 1/2 szkl. wody
  • jajko
  • sól

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Zrób farsz: kapustę pokrój, uduś z odrobiną wody bez przykrycia. Odciśnij. Cebulę posiekaj, przesmaż na oleju. Dodaj kapustę, dopraw, podduś 15 min. Ciasto cienko rozwałkuj i wytnij kółka.

Nałóż na nie farsz i zlep pierogi. Ugotuj w osolonej wodzie. Podaj okraszone zezłoconą cebulką. Ekspresowo Pierogi zrobisz już w 35 minut, gdy dodasz do nich gotową, pokrojoną duszoną kapustę ze słoika jako farsz.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas