Reklama

Reklama

Pierogi z krewetkami

Proste w przygotowaniu i wyjątkowo oryginalne w smaku.

Składniki na ciasto

  • 30 dag mąki
  • ok. pół szklanki ciepłej wody
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • 2 jajka

Składniki na farsz

  • 1 mały ząbek czosnku
  • cytryna
  • 20 dag małych krewetek
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • koperek
  • sól, pieprz
  • 0,5 l sosu śmietanowego z koperkiem

Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i odstawić na godzinę.

Reklama

Krewetki po rozmrożeniu dokładnie odcedzić. Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekany czosnek, dodać krewetki i po krótkim smażeniu doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotowy farsz schłodzić.

Ciasto pierogowe rozwałkować, wycinać krążki i nakładać farsz, dokładnie zlepiać. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oleju. Podawać z koperkiem i plasterkami cytryny.

Dowiedz się więcej na temat: pierogi

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje