Pierogi z krewetkami

Proste w przygotowaniu i wyjątkowo oryginalne w smaku.

Wyjątkowo smaczne pierogi z krewetkami
Wyjątkowo smaczne pierogi z krewetkami123RF/PICSEL

Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i odstawić na godzinę.

Krewetki po rozmrożeniu dokładnie odcedzić. Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekany czosnek, dodać krewetki i po krótkim smażeniu doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotowy farsz schłodzić.

Ciasto pierogowe rozwałkować, wycinać krążki i nakładać farsz, dokładnie zlepiać. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oleju. Podawać z koperkiem i plasterkami cytryny.

Przepis na wyjątkowe krewetki z czosnkiemInteria Kulinaria
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas