Pierogi z łososiem norweskim i suszonymi pomidorami

Nowy sposób na pierogi.

article cover
Wydawnictwo Jacek Santorski & co

Farsz

Filet z łososia drobno zmielić, suszone pomidory posiekać. Na oleju podsmażyć cebul, ostudzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.

Ciasto

Do przesianej mąki dodać żółtko, olej i tyle ciepłej wody, by osiągnąć jednolitą masę o konsystencji ciasta pierogowego. Zagnieść i odstawić na chwilę.

Po rozwałkowaniu wykroić z ciasta koła, używając szklanki. Następnie ułożyć na nich małe porcje farszu i zlepić brzegi. Gotowe pierogi gotować 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie.

Pierogi podawać z suszonymi pomidorami, filetami anchois, bukietem sałatek sezonowych i oliwą truflową.

Przepis pochodzi z książki Roberta Sowy "Esencja smaku"

Zobacz też inne przepisy

Wydawnictwo Jacek Santorski & co
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas