Piersi kaczki z kaszą jaglaną i granatem

Soczyste mięso z owocową nutą

Kaczka z kaszą
Kaczka z kaszą123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kaczkę umyj, osusz, natnij skórę w kratkę, natrzyj solą i pieprzem. Przełóż na zimną patelnię, najlepiej o grubym dnie. Smaż około 15 minut, by wytopić tłuszcz. Przewróć na drugą stronę i smaż kilka minut. Dodaj masło. 

2. Przełóż mięso do żaroodpornego naczynia. Zapiekaj 20 minut w temp. 180°C. Pod koniec pieczenia dodaj pokrojone jabłka. 

3. Kaszę opłucz w gorącej wodzie. Gotuj 15 minut w 2,5 szklankach osolonej wody. Wsyp cukier, cynamon i imbir. Wymieszaj. Podawaj piersi z kaszą, posyp pestkami granatu.

Zmysłowe smaki: Kaczka w sosie z owoców leśnychInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas