Piersi z kurczaka z nadzieniem z brzoskwini
Połączenie owoców i mięsa to ciekawy sposób na urozmaicenie menu. Pierś z kurczaka doskonale komponuje się z brzoskwiniami, które nadają soczystość daniu.
Cebulę posiekać, brzoskwinie wyjąć z zalewy, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanej patelni na zloty kolor z każdej strony.
Usmażone mięso odłożyć w ciepłe miejsce.
Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać brzoskwinie, smażyć chwilę i zalać śmietaną, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, gotować do zgęstnienia sosu.
Mięso zagrzać w sosie i podawać z ryżem lub makaronem. Dekorować listkami bazylii, posypać prażonymi płatkami migdałów.
***
Zobacz również:
Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>