Reklama

Reklama

Piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem

Soczyste piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem zachwycą każdego! Robią się błyskawicznie i są doskonałe na niedzielny obiad. Piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem to idealna propozycja dla smakoszy mięs.

Składniki

  • 3 piersi z kurczaka
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 12 plastrów wędzonego boczku
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju + ilość do nacierania mięsa
  • kilka gałązek rozmarynu

Piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem - przygotowanie

1. Umyj i osusz piersi z kurczaka, następnie natrzyj je przyprawą do kurczaka i olejem.

2. Owiń mięso plastrami boczku, wplatając gałązki rozmarynu (możesz je umieścić pod boczkiem).

3. Tak przygotowane piersi ułóż w blaszce do pieczenia. Dolej 3 łyżki oleju i kilka łyżek wody oraz jeszcze kilka gałązek rozmarynu i obrane ząbki czosnku.

4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok. 20 minut, aż mięso będzie rumiane.

Dla fanów kurczaków mamy też inne przepisy:

Warzywa i kurczak w curry

Reklama

Kurczak Tikka Masala

Prosty kurczak

Zobacz więcej:





INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: kurczak | piersi z kurczaka | dania z drobiu | rozmaryn | boczek

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje