Piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem
Soczyste piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem zachwycą każdego! Robią się błyskawicznie i są doskonałe na niedzielny obiad. Piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem to idealna propozycja dla smakoszy mięs.

Składniki
- 3 piersi z kurczaka
- 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- 12 plastrów wędzonego boczku
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju + ilość do nacierania mięsa
- kilka gałązek rozmarynu
Składniki:
3 piersi z kurczaka2 łyżeczki przyprawy do kurczaka12 plastrów wędzonego boczku4 ząbki czosnku3 łyżki oleju + ilość do nacierania mięsakilka gałązek rozmarynu
Piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem - przygotowanie
1. Umyj i osusz piersi z kurczaka, następnie natrzyj je przyprawą do kurczaka i olejem.2. Owiń mięso plastrami boczku, wplatając gałązki rozmarynu (możesz je umieścić pod boczkiem).3. Tak przygotowane piersi ułóż w blaszce do pieczenia. Dolej 3 łyżki oleju i kilka łyżek wody oraz jeszcze kilka gałązek rozmarynu i obrane ząbki czosnku.4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok. 20 minut, aż mięso będzie rumiane.
Dla fanów kurczaków mamy też inne przepisy:
Zobacz więcej: