Piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem

Aktualizacja

Soczyste piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem zachwycą każdego! Robią się błyskawicznie i są doskonałe na niedzielny obiad. Piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem to idealna propozycja dla smakoszy mięs.

Piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem: ich aromat sprawi, że szybko będziecie głodni!
Piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem: ich aromat sprawi, że szybko będziecie głodni!PICSEL123123RF/PICSEL

Składniki: 

3 piersi z kurczaka
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
12 plastrów wędzonego boczku
4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju + ilość do nacierania mięsa
kilka gałązek rozmarynu

Piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem - przygotowanie

1. Umyj i osusz piersi z kurczaka, następnie natrzyj je przyprawą do kurczaka i olejem.

2. Owiń mięso plastrami boczku, wplatając gałązki rozmarynu (możesz je umieścić pod boczkiem).

3. Tak przygotowane piersi ułóż w blaszce do pieczenia. Dolej 3 łyżki oleju i kilka łyżek wody oraz jeszcze kilka gałązek rozmarynu i obrane ząbki czosnku.

4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok. 20 minut, aż mięso będzie rumiane.

Dla fanów kurczaków mamy też inne przepisy:

Zobacz więcej:

"Ewa gotuje": Gęsie nóżki confit z modrą kapustą oraz kaszotto gryczane z topinamburemPolsat
INTERIA.PL