Pikantna, krucha tarta

Prosty przepis dla wielbicieli tart na słono

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Składniki ciasta zagnieć, schładzaj 30 min. Rozwałkuj, na brzegach wytnij wzorek. Formę wyłóż pergaminem wylep plackiem. Piecz ok. 25 min w 180 st. Warzywa obierz, pokrój w kostkę. Rozgrzej olej, podsmaż na nim rozdrobnione warzywa i mięso.

2. Dodaj pomidory, osączoną kukurydzę i groszek. Przypraw i wymieszaj z posiekaną chili. Duś 20 minut.

3. Nadzienie rozsmaruj na spodzie. Zapiekaj 10 min w temp. 180 st.

Zmysłowe smaki: Tarta z bakłażanemInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas