Pikantna tarta na żytnim spodzie

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • SPÓD:
  • 25 dag mąki żytniej razowej
  • 25 dag mąki pszennej
  • 20 dag masła
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1-2 łyżki zimnej wody
  • NADZIENIE:
  • 2 białe cebule
  • 2 czerwone cebule
  • 2 dymki
  • 6-8 kawałków suszonych pomidorów
  • 1 chili
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • 100 ml śmietany
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • suszone
  • oregano i bazylia
  • listki świeżej bazylii do dekoracji
8 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta z kurkami Zmysłowe smakiInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?