Pikantne babeczki
Doskonałe na karnawałowe imprezy.

Składniki:
- 30 dag mąki, - 15 dag zimnego masła, - 4 łyżki zimnej wody, - szczypta soli na farsz: - 30 dag szynki wędzonej, - 10 dag miękkiego masła, - sól, pieprz, - oliwki, cytryna, - natka i pomidor do dekoracji
Przygotowanie:
Ze składników na babeczki zagnieść ciasto kruche. Ciastem wykładać foremki na babeczki (20 sztuk) wcześniej wysmarowane masłem. Piec w nagrzanym piekarniku (185 st. C) przez 20 minut. Ostudzić, wyjąć z foremek. Przygotować farsz: szynkę zmielić, masło utrzeć mikserem, dodać szynkę, pieprz i sól do smaku, wymieszać. Masę przełożyć do szprycy, wyciskać do babeczek. Dekorować plasterkami oliwek, cząstkami cytryny, pomidorkiem i natką.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!