Reklama

Reklama

Pikantne szaszłyki z kiełbasy

Idealne na letnie imprezy.

Składniki:

- 2 ząbki czosnku,
- 6 łyżek oliwy z oliwek,
- 2 łyżeczki średnioostrej musztardy,
- sól, pieprz,
- chlebek pita,
- 4 kiełbaski,
- liście laurowe

Przygotowanie:

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zmieszać z oliwą z oliwek, musztardą, solą i pieprzem. Pitę pokroić na wygodne do jedzenia kąski, a następnie zanurzyć w oliwie. Kiełbaski pokroić. Kawałki kiełbasy, chleba i liście laurowe nadziewać na przemian na szpadki i grillować ze wszystkich stron. Podawać z ketchupem.

Czas przygotowania 20 minut
Jedna porcja zawiera 2860 kJ/683 kcal

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama