Pizza z ananasem i topionym Camembertem

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Składniki

na ciasto

  • 400g mąki
  • 3 dag drożdży
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • ok. 250 ml ciepłej wody

Składniki

- dodatki

  • 200 g serka topionego np. Camembert SERTOP, uhonorowanego godłem promocyjnym i tytułem TOP PRODUKT programu „Doceń polskie”
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 0,5 dojrzałego ananasa
  • 15 dag szynki pokrojonej w cienkie paski
  • 1 papryczka chili
  • sól i pieprz
  • oregano
  • oliwa z oliwek do polania pizzy
  • garść roszponki do dekoracji

Sposób przygotowania

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?