Pizza z mielonym mięsem w wersji mini

Będzie kulinarnym przebojem – każdy poprosi o dokładkę!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Z podanych składników przygotuj ciasto. Uformuj z niego 6-8 małych placków pizzy. Posmaruj je pomidorowym sosem (przepis w Notatniku Praktyka).

2. Mięso obsmaż z posiekaną cebulą na oleju. Dopraw solą, pieprzem. Na pizzach rozłóż kukurydzę, pokrojoną paprykę lub fasolkę, ser i porcjami podsmażone mięso. Oprósz tymiankiem.3 Połóż placki pizzy na lekko na oliwionej blasze. Piecz w najwyższej temperaturze piekarnika 10-15 minut,aż brzeg ciasta się zrumieni.

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas