Pizza z mielonym mięsem w wersji mini

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • Ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • ok. 20g drożdży
  • 2-3 łyżeczki oliwy
  • 2/3 szklanki ciepłej wody (o temp. maksymalnie 40°C)
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru; dodatki: sos pomidorowy
  • 400 g mieszanego mięsa mielonego
  • cebula
  • mała puszka kukurydzy
  • zielona papryka lub mrożona fasolka szparagowa
  • olej
  • 100 g żółtego sera, np. gouda
  • sól, pieprz, tymianek
6-8 sztuk

Sposób przygotowania

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?