Pizza z ziemniakami, boczkiemi twarogiem

Bardzo sycąca i pożywna, idealna na chłodny dzień

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Z podanych składników przygotuj i uformuj ciasto (wg podstawowego przepisu z Notatnika Praktyka, str. 94).Posmaruj placki ciasta białym sosem(przepis także na str. 94), na sosie ułóż dodatki, zaczynając od pokrojonych w plastry ziemniaków. Na nich połóż pokrojony na kawałki wędzony boczek.Całość obficie posyp pokruszonym kozim serem twarogowym.

2. Połóż placki pizzy na lekko natłuszczonej blasze. Piecz w najwyższej temperaturze w piekarniku ok. 10 minut,aż brzeg ciasta mocno się zrumieni.Po upieczeniu posyp pizzę posiekanym szczypiorkiem (ew. innymi ziołami,np. tymiankiem).

Najlepszy przepis na pieczone ziemniakiInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas