Placek agrestowo- migdałowy

Bardzo miękkie masło miksuj z cukrem przez ok. 5 minut.

Tort agrestowo- migdałowy
Tort agrestowo- migdałowy123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki:

  • 270 g mąki
  • 100 g mielonych migdałów
  • 210 g cukru
  • 200 g miękkiego masła
  • 4 jajka
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 budyń waniliowy
  • 400 g agrestu
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:
Bardzo miękkie masło miksuj z cukrem przez ok. 5 minut. Dodaj jajka oraz miód i miksuj kolejne 5 minut. Mąkę połącz z proszkiem, budyniem i mączką migdałową i stopniowo (po łyżce) dodawaj do masy jajeczno-maślanej. Kiedy ciasto jest jednolite, przełóż je do natłuszczonej formy. Na wierzchu rozsyp umyte i osuszone owoce, posyp je płatkami migdałowymi i cukrem. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz około 60 minut.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas