Placek z cukinii z parmezanem

Cukinia jest bardzo zdrowym warzywem. Oto przepis na potrawę z jej znaczącym udziałem!

Placek z cukinii z parmezanem
Placek z cukinii z parmezanem123RF/PICSEL

Co potrzeba?

2 cukinie
1 dag kremowego naturalnego serka białego
3 jajka
garść bułki tartej
garść tartego parmezanu
sól i pieprz

Sposób przygotowania

Formę do pieczenia wysmarować oliwą i posypać bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 3200 stopni.

Cukinie utrzeć na tarce. Wymieszać jajka, serek i parmezan, a rakże sól i pieprz do smaku i połączyć razem utartą cukinią. Dodać bułkę tartą i wszystko wymieszać.

Przelać całość do formy i piec około 30 minut.

Domowe chipsy - z cukinii!Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas