Placek z gulaszem

Placki z gulaszem
Placki z gulaszem123RF/PICSEL

Składniki

  • 50-60 dag wołowiny na gulasz
  • 15 dag pieczarek
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka suszonego otartego majeranku
  • 1 łyżka suszonego tymianku lub lubczyku
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • sól morska
  • grubo mielony czarny pieprz
  • oliwa z oliwek
  • bulion wołowy, np. z kostki
4 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na klasyczny placek po węgierskuInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?