Placki z pestkami dyni

Okazuje się, że nie muszą być z ziemniaków. Pyszne placuszki powstaną z dyni!

Smakują wspaniale
Smakują wspaniale 123RF/PICSEL

Składniki

  • 40 dag oczyszczonej dyni
  • po pół szklanki śmietany i mleka
  • 20 dag mąki
  • 2 jajka
  • po łyżeczce proszku do pieczenia i cukru waniliowego
  • garść pestek dyni
  • sól
  • olej

Dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Dodaj jajka, śmietanę i mleko. Wymieszaj i wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i szczyptę soli. Przygotuj ciasto. Na patelni rozgrzej olej i usmaż małe placki. Podawaj z pestkami dyni. 

Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria Kulinaria
Na Żywo
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?