Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane doskonale komponują się z pieczarkami. Pamiętaj jednak, że to, co smażone nie należy do lekkostrawnych. Zrób je raczej na obiad niż na kolację.

Smakują doskonale!
Smakują doskonale! 123RF/PICSEL

Surowe ziemniaki, obrać i zmiksować, odsączyć nadmiar soku. Masę przełożyć do miski, dodać jaja, przyprawy i mąkę.

Masa powinna być dość gęsta, jeśli nie jest dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Pieczarki oczyścić, umyć, bardzo drobno posiekać i usmażyć.

Dodać do masy ziemniaczanej, wymieszać. Smażyć placki na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z surówką. 

Jak się robi placki ziemniaczane?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas