Placuszki dyniowe z marchewką

Lekkie i pyszne

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Miąższ dyni oczyść. Marchewkę obierz, opłucz. Obydwa warzywa zetrzyj na tarce o dużych otworach. Ew. lekko odciśnij sok. Jajka wbij do miseczki, roztrzep widelcem. Dodaj obie mąki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dołóż starte warzywa. Odłóż trochę sezamu i pestek do dekoracji, resztę dodaj do ciasta. Przypraw je curry,imbirem, solą i pieprzem.
2. Na patelni mocno rozgrzej olej. Łyżką nakładaj małe porcje ciasta, formując cienkie placki. Smaż je na rumiano z obu stron.Potem przełóż na papierowy ręcznik, by ociekły z tłuszczu. Przed podaniem udekoruj natką i posyp odłożonymi pestkami i sezamem.

Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas