Płonące naleśniki

Dla dwojga.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 6 łyżek mąki,
- 150 ml mleka,
- 1 małe jajko,
- szczypta cukru,
- 5 łyżek kremowego twarożku,
- 1 dojrzały banan,
- 1-2 łyżki miodu,
- po szczypcie cynamonu i imbiru,
- ew. 1 łyżka posiekanych migdałów,
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady,
- 1 kieliszek koniaku,
- kilka truskawek i listki melisy do przybrania

Przygotowanie:

1. Mąkę zmiksujcie z mlekiem, jajkiem, cukrem i ew. łyżeczką stopionego masła. Ciasto przykryjcie, odstawcie na 15 minut.
2. Twarożek utrzyjcie z rozgniecionym bananem, miodem, przyprawami i migdałami. Z ciasta usmażcie 4 naleśniki, posmarujcie masą i zwińcie w ruloniki. Polejcie stopioną czekoladą. Tuż przed podaniem polejcie naleśniki koniakiem, podpalcie. Przybierzcie owocami i melisą. Czas przygotowania: 30 minut

Przepisy naszych czytelników:

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas