Podpłomyk staropolski

Podpłomyk
Podpłomykmateriały prasowe

Składniki

  • ½ szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki, odrobina do podsypania
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • sól do smaku
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 150 g filetów z wędzonego pstrąga (może być łosoś)
  • 12 plastrów sera oscypek (może być rolada ustrzycka)
  • ½ granatu (wyłuskanego)
  • 1 nieobrany, dobre wyczyszczony ziemniak, pokrojony w cieniutkie plastry (jak na chipsy)
  • 50 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku (posiekanego lub wyciśniętego przez praskę)
  • ½ suszonego rozmarynu

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?