Pokochasz takie szparagi! Najlepsze
Sezon na szparagi właśnie trwa - ciesz się tym przepysznym warzywem! Oto bardzo szybki i pyszny przepis na szparagi z boczkiem.

Składniki
- pęczek szparagów zielonych
- boczek w plasterkach (tyle plasterków, ile szparagów)
- oliwa
- sól i pieprz
Sposób wykonania:
Przygotuj szparagi - umyj je i odłam zdrewniałą końcówkę,
Natrzyj oliwą i solą, następnie owiń plastrem boczku.
Ułóż na patelni, w piekarniku na blasze lub na ruszcie. Grilluj kilka minut z każdej strony aż boczek się przyrumieni. Szparagi z boczkiem są gotowe!
Podawaj szparagi na ciepło z jajkiem sadzonym lub ulubionym sosem.Szukasz innego przepisu? Sprawdź, jak smakują szparagi z omletemJeśli potrzebujesz czegoś błyskawicznego, przetestuj szparagi na szybkoChcesz więcej inspiracji? Przygotuj krem ze szparagów* * *Zobacz więcej: