Pokochasz takie szparagi! Najlepsze
Sezon na szparagi właśnie trwa - ciesz się tym przepysznym warzywem! Oto bardzo szybki i pyszny przepis na szparagi z boczkiem.
Sposób wykonania:
Przygotuj szparagi - umyj je i odłam zdrewniałą końcówkę,
Natrzyj oliwą i solą, następnie owiń plastrem boczku.
Ułóż na patelni, w piekarniku na blasze lub na ruszcie. Grilluj kilka minut z każdej strony aż boczek się przyrumieni. Szparagi z boczkiem są gotowe!
Podawaj szparagi na ciepło z jajkiem sadzonym lub ulubionym sosem.
Szukasz innego przepisu? Sprawdź, jak smakują szparagi z omletem
Jeśli potrzebujesz czegoś błyskawicznego, przetestuj szparagi na szybko
Chcesz więcej inspiracji? Przygotuj krem ze szparagów
* * *
Zobacz więcej: