Reklama

Reklama

Pokochasz takie szparagi! Najlepsze

Sezon na szparagi właśnie trwa - ciesz się tym przepysznym warzywem! Oto bardzo szybki i pyszny przepis na szparagi z boczkiem.

Składniki

  • pęczek szparagów zielonych
  • boczek w plasterkach (tyle plasterków, ile szparagów)
  • oliwa
  • sól i pieprz

Sposób wykonania: 

Przygotuj szparagi - umyj je i odłam zdrewniałą końcówkę,

Natrzyj oliwą i solą, następnie owiń plastrem boczku.

Ułóż na patelni, w piekarniku na blasze lub na ruszcie. Grilluj kilka minut z każdej strony aż boczek się przyrumieni. Szparagi z boczkiem są gotowe!

Podawaj szparagi na ciepło z jajkiem sadzonym lub ulubionym sosem.

Szukasz innego przepisu? Sprawdź, jak smakują szparagi z omletem

Jeśli potrzebujesz czegoś błyskawicznego, przetestuj szparagi na szybko

Chcesz więcej inspiracji? Przygotuj krem ze szparagów

* * *

Zobacz więcej:

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje