Polędwiczki w sosie pietruszkowym

Propozycja na wykwintny obiad.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 8 medalionów (po 6 dag każdy) z polędwicy wieprzowej,
- oliwa,
- łyżka masła,
- 20 dag śmietanki kremówki,
- pęczek natki,
- sól, sól morska,
- kolorowy pieprz świeżo mielony

Przygotowanie:

Medaliony lekko ugnieć ręką nadając im zgrabny kształt. Ułóż na posmarowanej oliwą tacce do grillowania. Na każdym medalionie umieść mocno ochłodzony kawałek masła. Ułóż na grillu, kiedy medaliony zrumienią się z jednej strony, obróć, dosmaż. Gotowe oprósz solą morską i kolorowym pieprzem. Podaj z gotowanym kalafiorem polanym masłem, na którym należy zrumienić płatki migdałowe, oraz z sosem pietruszkowym (zagotuj śmietankę. Zestaw z ognia, dodaj posiekaną natkę, zmiksuj, dopraw).

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas