Pomarańczowa zupa marchewkowa z suszonymi złotymi owocami
Zawarte w pomarańczowych warzywach i owocach składniki odżywcze pozwolą trochę oszukać nasz organizm i zastąpić słońce. Są bowiem bogate m.in. w beta-karoten, który sprawi, że skóra jeszcze przed wiosną zyska zdrowy, promienny wygląd.

Składniki
- 8 dużych marchewek
- 60 g Złotych owoców (Miechunki peruwiańskiej) np. Bakalland
- 200 g Moreli całych owoców np. Bakalland
- 150 ml mleka kokosowego
- 400 ml bulionu jarzynowego
- 100 g Chrupiącej sałatki np. Bakalland
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka startego imbiru
- 1 łyżeczka mielonej kurkumy
- 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu
- kilka liści szałwii
Sposób przygotowania
Marchew obieramy i kroimy na duże talarki. Władamy do wyłożonego papierem do pieczenia naczynia żaroodpornego, skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek i pieczemy przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie Złote owoce (miechunkę peruwiańską) zalewamy szklanką wrzątku i zostawiamy pod przykryciem. Gdy marchewka jest już miękka, wyjmujemy ją z piekarnika i blendujemy z namoczonymi Złotymi owocami. Następnie podgrzany bilion łączymy z mlekiem kokosowym, purée i przyprawami. Całość posypujemy prażonymi ziarnami słonecznika, pestkami dyni i orzeszkami pinii (Chrupiącą sałatką), podajemy z liściem szałwii.