Pomarańczowe pychotki

Ciasteczka z lukrem
Ciasteczka z lukrem123RF/PICSEL

Składniki

- ciastka

  • 30 dag mąki pszennej lub pół na pół z mąką krupczatką
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • 10 dag białej czekolady
  • 15 dag masła
  • 1 jajko
  • skórka otarta z 1 dużej pomarańczy
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • 2 łyżki śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól

- lukier

  • 2 szkl. cukru pudru
  • 6-8 łyżek soku z pomarańczy
  • 1 łyżeczka zapachu pomarańczowego
35 sztuk

Sposób przygotowania

Szybkie ciasteczka z płatków owsianychInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?