Pomidorki z farszem (po 3. roku)

Ta pyszna przekąska sprawdzi się nie tylko jako danie dla starszaka - będzie się pięknie komponować na stole przy sałatkach i wędlinach. Zaproś znajomych na kolację i zrób faszerowane pomidory.

Tak przyrządzone pomidory smakują doskonale.
Tak przyrządzone pomidory smakują doskonale. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 100 g sera pleśniowego
  • dwa jajka
  • cebula
  • majonez

Sposób przygotowania:

Umyj 3 pomidory średniej wielkości, zetnij nożem ich wierzchołki, wydrąż miąższ, aby powstały miseczki.

Teraz zrób nadzienie. 100 g łagodnego sera pleśniowego pokrojonego w kostkę wymieszaj z dwoma ugotowanymi żółtkami.

Dodaj 2 łyżeczki siekanej cebulki, łyżeczkę majonezu i odrobinę posiekanego koperku. Składniki połącz i masą wypełnij pomidory. Dla dekoracji ułóż na nich świeże (umyte) listki bazylii.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas