Pomidorki z farszem (po 3. roku)
Ta pyszna przekąska sprawdzi się nie tylko jako danie dla starszaka - będzie się pięknie komponować na stole przy sałatkach i wędlinach. Zaproś znajomych na kolację i zrób faszerowane pomidory.
Składniki:
- 3 pomidory
- 100 g sera pleśniowego
- dwa jajka
- cebula
- majonez
Sposób przygotowania:
Umyj 3 pomidory średniej wielkości, zetnij nożem ich wierzchołki, wydrąż miąższ, aby powstały miseczki.
Teraz zrób nadzienie. 100 g łagodnego sera pleśniowego pokrojonego w kostkę wymieszaj z dwoma ugotowanymi żółtkami.
Dodaj 2 łyżeczki siekanej cebulki, łyżeczkę majonezu i odrobinę posiekanego koperku. Składniki połącz i masą wypełnij pomidory. Dla dekoracji ułóż na nich świeże (umyte) listki bazylii.