Pomidory faszerowane serkiem wiejskim
Banalny przepis!

Składniki
- dojrzałe pomidory 5 średnich sztuk
- świeża bazylia 1 pęczek
- serek wiejski lekki (np. od OSM Piątnica) 150 g 2 szt.
- kukurydza konserwowa ½ puszki
- czosnek 1 ząbek
- sól, pieprz do smaku
5 osób
Sposób przygotowania
Pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę, oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1 łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.
Smacznego!
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy