Pomidory z serem owczym i tymiankiemSkładniki na 4 osoby: - 400 g pomidorów, - 200 g sera owczego, - sól, biały pieprz, - pęczek tymianku, - 3 łyżki oliwy z oliwekPrzygotowanie: Pomidory umyć, pokroić w plastry. Ser pokroić. Kawałki folii aluminiowej składać podwójnie i formować z nich miseczki. Rozdzielić do nich pomidory i ser. Doprawić solą i pieprzem. Tymianek umyć, oberwać listki, posypać pomidory. Całość skropić oliwą. Grillować 10 minut.Wachlarze z cukiniiSkładniki na 4 osoby: - 1 cukinia (250 g.), - 150 g. sera pleśniowego (typu blue), - czarny pieprzPrzygotowanie: Cukinię przeciąć wzdłuż, każdą połówkę przeciąć jeszcze raz, tak aby powstały cztery plastry. Każdy z nich ponacinać wzdłuż. Ser pokroić w kostkę. Na 4 kawałki folii aluminiowej (złożonej podwójnie i uformowanej w miseczkę) nakładać cukinię, w nacięciach układać ser. Grillować 8-10 minut. Doprawić pieprzem.