Reklama

Reklama

Pomysłowe napoje bezalkoholowe

Zaskakujące połączenia smaków i same zdrowe składniki! Wypróbuj nowe koktajle bezalkoholowe.

Marchewkowo-gruszkowy sok z imbirem

Składniki:
- 500 ml soku z marchewki,
- 250 ml soku z gruszek,
- sok z jednej cytryny,
- 3 łyżki syropu imbirowego,
- łyżeczka marynowanego imbiru (pokrojonego w kostkę),
- 4 małe marchewki
Przygotowanie:
Soki, syrop imbirowy i marynowany imbir wymieszać, rozlać do szklaneczek. Marchewki przeciąć ok. 6 cm od natki. Nacinać w kierunku natki na głębokość ok. 4 cm tak, aby powstał "kwiat". Wstawić do szklaneczki.
Czas przygotowania: 15 minut

Owocowy drink Mango

Reklama

Składniki:
- 1 mango,
- sok z jednej cytryny,
- 2 opakowania cukru waniliowego,
- woda mineralna
Przygotowanie:
Miąższ z mango zmiksować z sokiem z cytryny i cukrem waniliowym. Uzupełnić wodą mineralną.
Czas przygotowania: 10 minut

Sok morelowo-buraczkowy

Składniki:
- 75 g suszonych moreli,
- 0,7 l soku morelowego,
- 0,5 l soku z czerwonych buraków,
- 150 g jogurtu naturalnego,
- sól, biały pieprz,
- pół pęczka bazylii
Przygotowanie:
Owoce pokroić w kostkę, zmieszać z sokami. Jogurt doprawić solą i pierzem i wmieszać do soków. Dekorować pokrojoną w paseczki bazylią.
Czas przygotowania: 10 minut

Mleczny napój jabłkowy

Składniki:
- 2 jabłka,
- sok z połowy cytryny,
- 2 łyżki syropu klonowego (ew. miodu),
- 500 ml zsiadłego mleka,
- cynamon,
- melisa
Przygotowanie:
Jabłko obrać, pokroić na kawałeczki, zmiksować z sokem z cytryny i syropem klonowym. Dodać zsiadłe mleko. Posypać cynamonem. Dekorować melisą.
Czas przygotowania: 10 minut

Pikantny sok ze szpinaku

Składniki:
- 250 g szpinaku,
- 0,5 l bulionu,
- 2 żółtka,
- sól,
- biały pieprz,
- gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Szpinak wrzucić do gorącego bulionu, krótko obgotować. Ostudzić i zmiksować z dodatkiem 2 żółtek. Doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową.
Czas przygotowania: 15 minut

Napój ananasowo-kapuściany

Składniki:
- 500 ml soku z kiszonej kapusty,
- 250 ml soku ananasowego,
- kilka kropli Tabasco,
- winogrona i kawałki ananasa
Przygotowanie:
Soki zmieszać, doprawić sosem Tabasco. Rozlać do szklaneczek. Kawałki ananasa i winogrona nadziewać na szpadki, dekorować koktajle.
Czas przygotowania: 5 minut

Drink rzodkiewkowy

Składniki:
- 1 l kefiru,
- sól, biały pieprz,
- pęczek rzodkiewki,
- opakowanie rzeżuchy
Przygotowanie:
Kefir doprawić solą i pieprzem. Rzodkiewki pokroić w słupki, rzeżuchę ściąć. Dodać do kefiru, wymieszać. Dekorować rzeżuchą.
Czas przygotowania: 5 minut

Dowiedz się więcej na temat: napoje

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje