Pomysłowe napoje bezalkoholowe
Zaskakujące połączenia smaków i same zdrowe składniki! Wypróbuj nowe koktajle bezalkoholowe.

Marchewkowo-gruszkowy sok z imbirem
Składniki: - 500 ml soku z marchewki, - 250 ml soku z gruszek,- sok z jednej cytryny, - 3 łyżki syropu imbirowego, - łyżeczka marynowanego imbiru (pokrojonego w kostkę), - 4 małe marchewki Przygotowanie: Soki, syrop imbirowy i marynowany imbir wymieszać, rozlać do szklaneczek. Marchewki przeciąć ok. 6 cm od natki. Nacinać w kierunku natki na głębokość ok. 4 cm tak, aby powstał "kwiat". Wstawić do szklaneczki. Czas przygotowania: 15 minut
Owocowy drink Mango
Składniki: - 1 mango, - sok z jednej cytryny, - 2 opakowania cukru waniliowego, - woda mineralna Przygotowanie: Miąższ z mango zmiksować z sokiem z cytryny i cukrem waniliowym. Uzupełnić wodą mineralną. Czas przygotowania: 10 minut
Sok morelowo-buraczkowy
Składniki: - 75 g suszonych moreli, - 0,7 l soku morelowego, - 0,5 l soku z czerwonych buraków, - 150 g jogurtu naturalnego, - sól, biały pieprz, - pół pęczka bazylii Przygotowanie: Owoce pokroić w kostkę, zmieszać z sokami. Jogurt doprawić solą i pierzem i wmieszać do soków. Dekorować pokrojoną w paseczki bazylią. Czas przygotowania: 10 minut
Mleczny napój jabłkowy
Składniki: - 2 jabłka, - sok z połowy cytryny, - 2 łyżki syropu klonowego (ew. miodu), - 500 ml zsiadłego mleka, - cynamon, - melisa Przygotowanie: Jabłko obrać, pokroić na kawałeczki, zmiksować z sokem z cytryny i syropem klonowym. Dodać zsiadłe mleko. Posypać cynamonem. Dekorować melisą. Czas przygotowania: 10 minut
Pikantny sok ze szpinaku
Składniki: - 250 g szpinaku,- 0,5 l bulionu, - 2 żółtka, - sól, - biały pieprz, - gałka muszkatołowa Przygotowanie: Szpinak wrzucić do gorącego bulionu, krótko obgotować. Ostudzić i zmiksować z dodatkiem 2 żółtek. Doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową. Czas przygotowania: 15 minut
Napój ananasowo-kapuściany
Składniki: - 500 ml soku z kiszonej kapusty, - 250 ml soku ananasowego, - kilka kropli Tabasco, - winogrona i kawałki ananasa Przygotowanie: Soki zmieszać, doprawić sosem Tabasco. Rozlać do szklaneczek. Kawałki ananasa i winogrona nadziewać na szpadki, dekorować koktajle. Czas przygotowania: 5 minut
Drink rzodkiewkowy
Składniki: - 1 l kefiru, - sól, biały pieprz, - pęczek rzodkiewki, - opakowanie rzeżuchy Przygotowanie: Kefir doprawić solą i pieprzem. Rzodkiewki pokroić w słupki, rzeżuchę ściąć. Dodać do kefiru, wymieszać. Dekorować rzeżuchą. Czas przygotowania: 5 minut