Pory w sosie
Dla zdrowia i pięknej figury.
Składniki:
- 4 pory,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka ostrej musztardy,
- 4 ugotowane jajka,
- 1 szklanka majonezu,
- 1 mała cebula,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Pory oczyścić, umyć, każdy pokroić na mniejsze części. Pory włożyć do osolonego wrzątku i gotować ok. 10 min. W tym czasie przygotować sos. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć go z solą. Cebulę drobno posiekać, jajka pokroić w drobną kosteczkę.
Majonez połączyć z musztardą, czosnkiem, cebulą i jajkiem, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Marchewkę pokroić w cienkie plasterki i sparzyć we wrzątku. Pory wyjąć z wody, osączyć, owinąć plasterkami marchewki, podawać z sosem.
Czas przygotowania 0,5 h.