Pory w sosie
Dla zdrowia i pięknej figury.

Składniki:
- 4 pory, - 1 ząbek czosnku, - 1 łyżka ostrej musztardy, - 4 ugotowane jajka, - 1 szklanka majonezu, - 1 mała cebula, - sól, pieprz
Przygotowanie:
Pory oczyścić, umyć, każdy pokroić na mniejsze części. Pory włożyć do osolonego wrzątku i gotować ok. 10 min. W tym czasie przygotować sos. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć go z solą. Cebulę drobno posiekać, jajka pokroić w drobną kosteczkę.
Majonez połączyć z musztardą, czosnkiem, cebulą i jajkiem, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Marchewkę pokroić w cienkie plasterki i sparzyć we wrzątku. Pory wyjąć z wody, osączyć, owinąć plasterkami marchewki, podawać z sosem. Czas przygotowania 0,5 h.