Potrawka farmerska

Lekka i smaczna.

Potrawka warzywna
Potrawka warzywna123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kalafior oczyść, dobrze umyj, podziel na małe różyczki. Marchewki obierz, opłucz, potnij w plasterki. Fasolkę oczyść, opłucz, strączki pokrój na połówki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz, pokrój w cienkie paski. Cebule obierz, pokrój na na niewielkie cząstki. Czosnek obierz, grubo posiekaj. 

2. W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Potem dołóż marchewkę i szybko ją obsmaż. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem przez 25 minut. 

3. Po ok. 10 minutach dodaj kalafior, fasolkę i paprykę. Potrawkę przypraw solą, pieprzem, słodką papryką oraz suszonymi ziołami. Serwuj np. z pełnoziarnistym makaronem lub razowym pieczywem.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas