Potrawka po prowansalsku

Pyszny obiad jednogarnkowy

Potrawka z kalafiorem
Potrawka z kalafiorem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Włóż je do osolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Filety opłucz, osusz. Mięso posmaruj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Oprósz je solą i pieprzem. Smaż 10 minut na oleju, odłóż. Kalafior odcedź, osącz. Chili oczyść, posiekaj. 

2. Filety pokrój w plasterki. Pomidory sparz, obierz, oczyść, pokrój w kostkę. Por oczyść, umyj, potnij na kawałki. Odłóż 1/5 sera, resztę utrzyj z jajkami i mlekiem. Dopraw solą, pieprzem, gałką i ziołami. 

3. Mięso i wszystkie warzywa ułóż w formie. Polej sosem. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st. Posyp resztą sera i posiekaną natką.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas