Reklama

Reklama

Potrawka z kabaczka i marchwi

Kabaczek to niedoceniane w polskiej kuchni warzywo. Prócz witamin zawiera wapń, błonnik, magnez, fosfor. Jest lekkostrawny, ponadto wzmacnia pracę jelit i odkwasza organizm. Dlatego warto o nim pamiętać podczas wymyślania nowych dań. Ta potrawka z kabaczka może przypaść do gustu nie tylko dorosłym, ale i dzieciom!

Składniki

  • kabaczek
  • marchewka
  • cebula
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • przyprawa warzywna
  • oliwa z oliwek
  • kalafior

Cukinię i marchewkę obrać i grubo zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę. 

Cebulę drobno posiekać. Warzywa wrzucić do rondelka, wlać kilka łyżek oliwy, dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól i przyprawę warzywną. 

Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw, doprawić do smaku. Podawać na ciepło lub na zimno z dodatkiem pieczywa.


INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: kabaczek | leczo | potrawka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje