Składniki: - 2 piersi z kurczaka, - 1 szklanka ugotowanego, obranego bobu, - 20 dag pomidorków cherry, - 1 cebula, - 1 szklanka śmietanki 30 proc., - 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina, - kilka gałązek natki pietruszki, - sól, pieprz, - 3 łyżki masła Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, cebulę posiekać, pomidorki przekroić na pół. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulkę, dodać mięso, przesmażyć i zalać białym winem, z po chwili dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Dusić do czasu, aż sos zacznie gęstnieć. Na oddzielnej patelni przesmażyć bób, z następnie dodać pomidorki, po krótkim przesmażeniu warzywa dodać do mięsa, zagotować. Potrawkę podawać z ryżem i listkami natki pietruszki. Czas przygotowania 1 h. 30 min. Przepis na 4 osoby.