Reklama

Reklama

Potrawka z papryki i kurczaka w śmietanie

Potrawka z papryki i kurczaka w śmietanie to aromatyczne danie, które nawiązuje do kuchni węgierskiej. Kolorowe, soczyste papryki w połączeniu z cebulą, pieczarkami, a wszystko zalane mocnym bulionem - to baza potrawki, która na długo pozostawia uczucie sytości. Do tego odrobina delikatnej piersi z kurczaka i mnóstwo wyrazistych przypraw, które świetnie "podkręcą" smak potrawki. Potrawka z papryki i kurczaka w śmietanie przygotujesz w kilka chwil.

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • 7 kolorowych papryk
  • 2 cebule
  • 8 pieczarek
  • 2 ostre papryczki
  • 250 ml śmietany 30%
  • łyżka papryki słodkiej
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka rozmarynu
  • łyżeczka oregano
  • litr bulionu
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • oliwa

Potrawka z papryki i kurczaka w śmietanie - przygotowanie

Przygotowanie dania nie jest wcale skomplikowane. Kolejne kroki zobaczysz tutaj:

Dla fanów drobiu mamy też inne przepisy:

Warzywa i kurczak w curry

Soczyste udka z kurczaka

Prosty kurczak

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy