Reklama

Reklama

Potrawy na cały tydzień

Przygotuj na obiad lub kolację. Domownicy będą zachwyceni!

Francuska rolada z kapustą

Składniki

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • ziarna kminku, czarnuszki lub cząbru

Składniki - warzywa

  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 30 dag pieczarek
  • cebula
  • marchewka
  • 20 dag kiełbasy
  • 5 dag boczku
  • olej
  • kminek
  • majeranek
  • czerwona papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Kapustę posiekaj drobno, wrzuć do garnka, wlej łyżkę oleju, lekko podsmaż. Zalej połową szklanki wrzątku, duś. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę w proszku, majeranek i kminek. Duś bez przykrycia, czasem mieszając. 

2. Kiełbasę, boczek, pieczarki pokrój w drobną kostkę, smaż na oleju. Dodaj startą na tarce marchewkę, smaż chwilę. Gdy wszystko się lekko zrumieni, wrzuć do kapusty, dobrze wymieszaj. Duś, aż wyparuje sporo wody. 

3. Ciasto francuskie rozwałkuj, kładź farsz, zawiń. Posyp przyprawą. Piecz 30 minut w temp. 180°C. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje