Składniki na 4 porcje: - 1/2 kg makaronu świderki, - kg kapusty kiszonej, - kg pieczarek, - 2 cebule, - odrobina oleju, - 30 dag żółtego sera, - keczup do smaku Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Kapustę pokroić, ugotować, odcedzić. Pieczarki oczyścić, pokroić, ugotować w osobnym naczyniu, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, dobrze zrumienić. Dodać kapustę i pieczarki, chwilę dusić pod przykryciem. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na żaroodporne talerze przełożyć makaron, na nim rozłożyć kapustę z pieczarkami, wierzch potrawy oprószyć startym serem. Tak przygotowane porcje wstawić do mikrofalówki lub piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści. Polać keczupem. Czas przygotowania: 1 godzina minut