Pożywny omlet owsiany
Omlet owsiany to mało znany sposób na jajeczne śniadanie. Zdrowe, sycące i z wysoką zawartością błonnika. Tradycyjna wersja nie ma z nim szans! Omlet owsiany z ulubionymi dodatkami smakuje obłędnie, a przy okazji dostarcza mnóstwo energii na cały poranek.

Składniki
- 3 jajka
- 2-3 łyżki płatków owsianych
- masło
- czosnek granulowany
- pieprz
- sól
Omlet owsiany - przygotowanie
Jajka przelej do miski i rozbij widelcem na gładką masę. Dodaj płatki owsiane, które możesz wcześniej delikatnie zblendować lub posiekać. Mogą być też w całości. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, a następnie dobrze wymieszaj.Gotową masę przelej na rozgrzaną patelnię z odrobiną rozpuszczonego masła. Po kilku minutach przerzuć na drugą stronę i dodaj ulubione składniki – wędlinę, pomidora czy kiełki. Całość możesz posypać startym serem.Omlet podawaj złożony na pół. Koniecznie udekoruj zieleniną.
Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:
Zobacz również: