Pożywny omlet owsiany
Omlet owsiany to mało znany sposób na jajeczne śniadanie. Zdrowe, sycące i z wysoką zawartością błonnika. Tradycyjna wersja nie ma z nim szans! Omlet owsiany z ulubionymi dodatkami smakuje obłędnie, a przy okazji dostarcza mnóstwo energii na cały poranek.
Omlet owsiany - przygotowanie
Jajka przelej do miski i rozbij widelcem na gładką masę. Dodaj płatki owsiane, które możesz wcześniej delikatnie zblendować lub posiekać. Mogą być też w całości. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, a następnie dobrze wymieszaj.
Gotową masę przelej na rozgrzaną patelnię z odrobiną rozpuszczonego masła. Po kilku minutach przerzuć na drugą stronę i dodaj ulubione składniki – wędlinę, pomidora czy kiełki. Całość możesz posypać startym serem.
Omlet podawaj złożony na pół. Koniecznie udekoruj zieleniną.
Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:
Zobacz również: