Pożywny omlet owsiany

Aktualizacja

Omlet owsiany to mało znany sposób na jajeczne śniadanie. Zdrowe, sycące i z wysoką zawartością błonnika. Tradycyjna wersja nie ma z nim szans! Omlet owsiany z ulubionymi dodatkami smakuje obłędnie, a przy okazji dostarcza mnóstwo energii na cały poranek.

Modyfikując przepis można przygotować także omlet owsiany na słodko
Modyfikując przepis można przygotować także omlet owsiany na słodko123RF/PICSEL

Omlet owsiany - przygotowanie

Jajka przelej do miski i rozbij widelcem na gładką masę. Dodaj płatki owsiane, które możesz wcześniej delikatnie zblendować lub posiekać. Mogą być też w całości. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, a następnie dobrze wymieszaj.

Gotową masę przelej na rozgrzaną patelnię z odrobiną rozpuszczonego masła. Po kilku minutach przerzuć na drugą stronę i dodaj ulubione składniki – wędlinę, pomidora czy kiełki. Całość możesz posypać startym serem.

Omlet podawaj złożony na pół. Koniecznie udekoruj zieleniną.

Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Naleśnikowy twist z jarzynąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas