Pralinki

Domowe słodycze.

Składniki:

Kulki:

  • 25 dag serka mascarpone
  • 2 łyżki kakao
  • 15 dag gorzkiej czekolady
  • szklanka zmielonych migdałów

Polewa:

  • 10 dag białej czekolady
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • perełki, gwiazdki i posypka czekoladowa

Przygotowanie:

1. Czekoladę rozpuść w garnku, odstaw do przestudzenia. Ser miksuj przez chwilę, aż będzie puszysty. Do czekolady i sera dodaj kakao, zmiksuj. Dodaj migdały, wymieszaj. Masę włóż do miski, wstaw do lodówki na 2 godziny.

Reklama

2. Z zimnej masy uformuj kulki. Czekolady rozpuść w osobnych garnkach z dodatkiem oleju. Połowę kul zanurzaj w ciemnej czekoladzie, drugą połowę w białej. Układaj je na papierze, część posyp wiórkami, resztę perełkami i gwiazdkami. Wstaw do lodówki.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje