Prawda i mity o daniach w słoikach

Gotowe potrawy dla dzieci są dostosowane do ich potrzeb żywieniowych i wieku nie tylko pod względem składu oraz konsystencji, ale również objętości.
Gotowe potrawy dla dzieci są dostosowane do ich potrzeb żywieniowych i wieku nie tylko pod względem składu oraz konsystencji, ale również objętości.123RF/PICSEL

Dania w słoiczkach są idealne, gdy jest pora na rozszerzenie diety maluszka. PRAWDA

Gotowe posiłki długo się nie psują, bo jest w nich wiele różnych konserwantów. MIT

Dietetycy odradzają podgrzewanie dań dla niemowląt w mikrofalówce. PRAWDA

Obiady ze słoiczków trzeba przyprawiać, a deserki dosładzać, żeby były smaczne. MIT

Można karmić malca prosto ze słoiczka, a resztę jedzenia zostawić na później. MIT

Wieczko słoika powinno kliknąć w charakterystyczny sposób po otwarciu. PRAWDA

Posiłki zawsze należy dobierać do wieku smyka, zgodnie z tym, co zaleca producent. PRAWDA

zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?