Prosta fritatta z jarmużem

Smaczna i zdrowa!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Cebulę i pomidora pokrój w kostkę. Jajka roztrzep z dodatkiem mleka. Posól i popieprz. Kawałki kurczaka przesmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj cebulę, a po kilku minutach listki jarmużu porwane na kawałki. Smaż chwilę, by zmiękł. Wlej ocet balsamiczny, dodaj pomidora, dopraw solą, pieprzem i oregano. Wlej roztrzepane jajka z mlekiem. Szybko wymieszaj, na wierzchu ułóż kulki mozzarelli i poczekaj ok. 5 minut aż spód i boki się zrumienią. Patelnię wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C z termoobiegiem na kolejne 5 minut. Podawaj od razu. To również świetna opcja na śniadanie w Nowy Rok!

Zapiekanka pasterskaInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas