Proste dania dla zabieganych

Przygotujesz je w mig!

Pasta z tuńczykiem i kukurydzą

Składniki

  • 20 dag tuńczyka z puszki
  • kilka filetów anchois
  • 3 łyżki majonezu lub białego serka
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz
  • 1/3 ząbka czosnku

Składniki - kanapki

  • 4 bułki kajzerki
  • ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • 3 łyżki posiekanego drobno szczypiorku
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Tuńczyka osącz z zalewy na sicie. Zmiksuj w blenderze lub rozdrobnij widelcem. Dodaj anchois, majonez lub serek, kukurydzę i masło. Przypraw solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Całość zmiel na gładką pastę. Wstaw do lodówki na godzinę. 

2. Bułkę pokrój na cienkie kromki i podgrzej na suchej patelni lub w opiekaczu. Posmaruj przekrojonym ząbkiem czosnku, masłem. Nałóż pastę z tuńczyka. Kanapki podawaj z posiekanym drobno szczypiorkiem i kukurydzą.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje