Proste dania na cały tydzień

Przekładaniec z bakłażanem
Przekładaniec z bakłażanem123RF/PICSEL

Przekładaniec z bakłażanem

Składniki

  • 2 bakłażany
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cukinie
  • łyżka oleju sezamowego
  • olej do smażenia
  • pieprz ziołowy
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz
4 osób

Sposób przygotowania

Wegańskie curry z bakłażanem - jak je zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria

Kotleciki z bobu i warzyw

Kotlety z warzyw
Kotlety z warzyw123RF/PICSEL

Składniki

- kotlety

  • 50 dag świeżego bobu
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 2 jajka
  • cebula
  • czosnek
  • majeranek
  • tymianek
  • pieprz
  • sól

- sałatka

  • pomidor
  • ogórek
  • rzodkiewka
  • oliwa
  • łyżeczka soku z cytryny
  • kiełki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Bób smażony z chorizo Zmysłowe smakiInteria.tv

Bakłażany faszerowane

Nadziewane bakłażany
Nadziewane bakłażany123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 bakłażany
  • ogórek
  • posiekana natka pietruszki
  • posiekany szczypior
  • oliwa
  • sól
  • grubo mielony pieprz
  • pierś kurczaka
  • papryka
  • marchewka
  • 2 szklanki kaszy kuskus

- sos

  • kilka pomidorów
  • cebula
  • bazylia
  • migdały posiekane w słupki
  • oliwa

Sposób przygotowania

Faszerowany bakłażanInteria KulinariaInteria Kulinaria

Naleśniki z selerem naciowym

Naleśniki z selerem
Naleśniki z selerem123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 szklanki wody mineralnej
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

- frasz

  • seler naciowy
  • 20 dag białego sera
  • cebula
  • papryka w proszku
  • pieprz
  • sól
Zmysłowe smaki: Jak zrobić naleśniki? Zmysłowe smakiInteria.tv

Kurczak z ogórkami

Pieczony kurczak z sałatką
Pieczony kurczak z sałatką123RF/PICSEL

Składniki

  • 8 udzików kurczaka
  • 3 łyżki miodu
  • olej rzepakowy
  • 2 ząbki czosnku
  • cytryna
  • sól
  • biały pieprz
  • słodka
  • i ostra papryka w proszku
  • papryczka chilli

- sałatka

  • 4 duże świeże ogórki
  • łyżeczka octu jabłkowego
  • pół łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz
4 osób
Panierowane kęski z kurczaka z piekarnika - jak je zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?