Proste dania na cały tydzień

Smaczne i sycące!

Przekładaniec z bakłażanem

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 bakłażany
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cukinie
  • łyżka oleju sezamowego
  • olej do smażenia
  • pieprz ziołowy
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Bakłażany, papryki i cukinie umyj, pokrój w plastry. Posyp ziołami, polej olejem sezamowym, odstaw na kwadrans. 

2. Rozgrzej olej, smaż na nim z obu stron plastry warzyw. Odkładaj je na ręcznik papierowy, by je osączyć. Układaj warzywa naprzemiennie, jedne plastry na drugich. Udekoruj bazylią. Podawaj jako przystawkę lub dodatek do drugiego dania

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje