Proste spaghetti z kaparami
W sam raz na szybki obiad!

Składniki
- 300 g spaghetti
- 8 filetów anchois
- 4 łyżki tartej bułki
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki kaparów
- 2 łyżki natki pietruszki
- 10 + 2 łyżki oliwy
- pieprz, sól
- skórka otarta z 1 cytryny do dekoracji
4 osoby
Sposób przygotowania
Spaghetti ugotuj aldente. Na patelnirozgrzej oliwę (10łyżek). Podsmaż naniej czosnek, dodajanchois i rozdrobnijje widelcem. Wrzućkapary i posiekanąnatkę pietruszki. Duśkilka minut, dopraw dosmaku. Wyłącz ogień,dodaj odcedzonespaghetti. Na 2 łyżkacholiwy zeszklij tartą bułkęi dodaj do makaronu.Udekoruj skórkąotartą z cytryny.