Proste triki na torciki

Jeśli chcesz, by twoje wypieki były idealne, wypróbuj proste, a niezawodne sposoby!

Do nasączania jasnych ciast używaj lekkich naparów herbacianych
Do nasączania jasnych ciast używaj lekkich naparów herbacianych123/RF PICSEL123RF/PICSEL

1. Biszkopt upiecz dzień wcześniej. Gdy wystygnie, przykryj go, by nie wysechł, a przed samym przygotowaniem nasącz go.

2. Szczypta kurkumy dodana do surowego ciasta, sprawi, że biszkopt będzie miał apetyczny złocisty kolor, a przyprawa nie będzie wyczuwalna!

3. Torty "składaj" i schładzaj w formie, w której piekłaś biszkopt.

4. Do nasączania jasnych ciast używaj lekkich naparów herbacianych (np. z białej herbaty) i białego alkoholu, do ciemnych może to być kawa, czarna herbata z dowolnymi trunkiem.

Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas