Reklama

Reklama

Prosty razowy chleb

Idealny na zdrowe śniadanie!

Czas przyrządzenia: 1 godz. 30 minut

Składniki

  • 350 g mąki pszennej lub mąki pełnoziarnistej
  • 150 g mąki żytniej razowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 10 łyżek ziaren słonecznika
  • 7 g suszonych drożdży
  • 1/2 l ciepłej wody

Przesiej dwa typy mąki, dodaj sól i cukier. Wsyp słonecznik i suszone drożdże. Całość mieszaj, stopniowo dodając wodę. Ciasto przełóż do natłuszczonej formy. Wierzch posyp mąką. Odstaw na 20 minut do wyrośnięcia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C ok. godziny. Wyłóż bochenek na kratkę i odstaw do ostudzenia.

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje