Przekąska fit

Na suchej patelni upraż płatki owsiane, potem otręby, pestki dyni i słonecznika.

Przekąska fit
Przekąska fit123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 16 sztuk:

  • 30 dag płatków owsianych górskich
  • 10 dag otrąb owsianych
  • 10 dag pestek dyni
  • 10 dag pestek słonecznika
  • łyżka zmielonego siemienia lnianego
  • 10 suszonych śliwek
  • 10 dag suszonej żurawiny
  • 10 dag orzechów
  • 8 łyżek miodu
  • pomarańcza
  • cytryna

Sposób przygotowania:

1. Na suchej patelni upraż płatki owsiane, potem otręby, pestki dyni i słonecznika. Śliwki i orzechy pokrój. Zmieszaj płatki, otręby, pestki, owoce i orzechy. Pomarańcze i cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, przekrój i wyciśnij sok. Miód wlej na patelnię, podgrzej. Dodaj sok z owoców, skórkę i płatki. Wymieszaj - jeśli masa jest za rzadka, dodaj sproszkowane siemię lniane.

2. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, przełóż masę i piecz 20 minut w temperaturze 1500C. Wyjmij i wystudź.

Czas przygotowania: około godziny

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas