Przekąska z tuńczykiem
Pomysł na pyszną kolację
Sposób przygotowania
1. Cebulę obierz, potnij w kosteczkę. Cukinie umyj, osusz, odetnij końce. Wąską łyżeczką lub ostrym nożem delikatnie wydrąż środki. Posiekaj je i wymieszaj z cebulą. Rozgrzej 1-2 łyżki oleju, wrzuć cebulę i środki cukinii, smaż 2-3 minuty. Zdejmij z ognia. Tuńczyka osącz, marchewkę zetrzyj na drobne wiórki. Przygotowane składniki wymieszaj z koncentratem, dopraw papryką, ziołami, pieprzem i sosem. Farsz nałóż do cukinii. Ustaw je w żaroodpornym naczyniu, posmaruj cienko olejem i przykryj. Piecz 30 min w 170 st. C. Wyjmij z piekarnika. Ostudź.
2. Bezpośrednio przed podaniem opanieruj każdą cukinię w roztrzepanym jajku i bułce, podsmaż na oleju.